Alice in wiskunde wonderland

Uncategorized

Alice in wiskunde wonderland is een aanstekelijk verhaal over rekenen en wiskunde. Zoals de titel al aangeeft is het een bewerking van het beroemde verhaal Alice in wonderland. Een logische keus, omdat de schrijver van Alice in wonderland een gewaardeerd wiskundige was.

Het avontuur begint met een verhaal over het ontstaan van onze getallen. Op beeldende wijze wordt verteld hoe het allemaal begon met tellen, hoe het tientallig stelsel ontstond en waarom de nul zo bijzonder is. Een mooi verhaal om voor te lezen aan kinderen voor wie de getallen hocus pocus blijven.

Het avontuur gaat verder langs onder andere priemgetallen en de reeks van Fibonacci, het magische vierkant en de truc waarmee je uit elk doolhof kunt ontsnappen.

Het boek lijkt in veel opzichten op de Telduivel. Ik vind het toegankelijker geschreven en daarmee interessant voor een grotere groep kinderen. Een aanrader voor in de rt, in de (plus)klas en thuis.

Carlo Frabetti en Wendy Panders – Alice in wiskunde wonderland (2018). uitgegeven door Lannoo.